Hogyan dupláz Zsótér a POSZT-on

• Ekkor írtuk: 2010.03.22. 13:36


Azon egyáltalán nem lepődtem meg, hogy Zsótér idén is meghívást kapott a POSZT-ra. Az Örkény Színház társulatával készített Arturo Ui-ról csak jókat lehetett hallani, számítottam a pécsi szereplésre. Az sem szokatlan, hogy egy rendezőtől két előadást is beválogatnak, de hogy pont a Mayát! Megkésve olvastam, hogy a budapesti Katona József Színház visszamondta a Pécsi Országos Színházi Találkozó idei válogatójának, Fáy Miklósnak a meghívását. Fáy választása a Máté Gábor rendezte A hős és a csokoládékatona című darabra esett, amiről a Katona úgy gondolja, nem a legjobb előadása, egyszóval lehetett volna az elmúlt közel egy évből POSZT-ra érdemesebb darabot is választani. Már önmagában ez a hír is megdöbbentett, de ami ezután jön, az még jobban. Ugyanis A hős és a csokoládékatona helyett, a Zsótér rendezte egri Maya című operettet válogatta be Fáy, ami hát nem egy olyan nagyon jól sikerült rendezés. A pletykák szerint a társulat is keményen megszenvedett azért, hogy egy felejthető előadás szülessen.Zsótérnak a rendezésre kellett volna koncentrálnia, és nem másra...

Mellesleg az egriek már ott vannak a POSZT programban, a Csörgess meg, mobilrevü színészekre és telefonokra, amit történetesen az a Máté Gábor rendezett meg, akinek társulata aztán visszamondta a csokoládéKatonás szereplést.
 
Az egri Gárdonyi Géza Színháznak sem ez a legerősebb bemutatója az elmúlt egy évben, sőt. Ők mégsem érezték úgy, hogy vissza kéne mondani a POSZT meghívást. Pedig érezhetnék.

 

 

Csárli Angyala | 3 hozzászólás

Share/Bookmark

Címkék:poszt eger máté gábor zsótér

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tulilla 2010.03.24. 11:19:58

Zsótér egyébként sem maradt volna le, hiszen az örkényes Arturo Ui-t is ő rendezte.

Csárli Angyala 2010.03.24. 12:56:59

@tulilla: igen, közben nekem is eszembe jutott:)

marselluswallace 2010.03.26. 11:09:29

Engem már az is megdöbbentett, h Zsotér is seggekben turkál.
süti beállítások módosítása